Ga direct naar het menu

Heilig Hart van Maria Berlaar - Hartverwarmende schoolprojecten

Terug naar de homepagina Ga direct naar de inhoud

Hartverwarmende schoolprojecten

Als school met een hart zetten wij ons graag in voor projecten waarmee we mensen ondersteunen die het iets minder goed hebben. We kijken daarvoor in eigen land, en over de grenzen heen. Foto’s en sfeerverslagen van de laatste projecten vind je steeds op onze Facebookpagina.

Goede doelen liggen ons nauw aan het hart. Op de Run for a better life loop je als leerling de ziel uit je lijf en tijdens de kersthappening zetten we ons samen in voor StuBru’s Music for Life.

Op de multiculturele dag kijk je over de grenzen van Berlaar heen. Je maakt kennis met de leefgewoontes, muziek en lekkernijen van andere culturen.

Tijdens de jaarlijkse klasdagen gaat de hele klas op vorming. In het eerste jaar werk je aan groepsvorming. In het tweede, derde en zesde jaar staat het thema seksuele en relationele vorming op het programma. In het vijfde jaar leren we je ook ontspanningstechnieken aan.

Op de Humane Wetenschappendag zetten we deze richting op gepaste wijze in de spotlights.

Als zesdejaarsleerling draai je een dag mee in een instelling met en voor kansarmen, gehandicapten, senioren, enzovoort. Of je engageert je in een vereniging rond derde wereld of milieu.

We bieden leerlingen van onze school ook de kans om uitgebreid te reizen. Denk aan leerrijke steden als Amsterdam, Parijs, Praag, Londen of Barcelona. En droom weg bij bestemmingen als Italië, Griekenland of Roemenië.