Ga direct naar het menu

Heilig Hart van Maria Berlaar - Het digitale verhaal

Terug naar de homepagina Ga direct naar de inhoud

Het digitale verhaal

Onze samenleving digitaliseert. Daar kan niemand nog om heen.

Het Heilig Hart van Maria Berlaar bewandelt sinds enkele jaren ook dit pad en is voortdurend op zoek naar manieren om haar digitale werking voor leerlingen en medewerkers te optimaliseren.

Op onze school staat ons digitaal platform SchoolOnline centraal. Op dit platform kan je al de officiële brieven, mededelingen en andere documenten terug vinden. Ook het rapport kan je raadplegen via SchoolOnline. Via een link op jouw geïndividualiseerde homepage – die je trouwens ook kan downloaden op je smartphone – kan je de lesvervangingen en lokaalwissels altijd raadplegen.

Daarnaast maken we gebruik van o.a. Office 365, Google for Education, Geogebra, Knooppunt, digitale bordboeken, BlueJ …

De school beschikt over een uitgebreid computerpark. Je mag ook je eigen laptop, tablet … meebrengen om in lessen te gebruiken, na toestemming van de vakleerkracht.

Vanaf januari 2017 zal het schooldomein een wifi-zone worden.

 

Office 365

Office 365 is een abonnementservice met de meest recente versie van Office, op dit moment Office 2016. Je krijgt als leerling een gratis account. Met deze account kan je gebruik maken van toepassingen zoals Word, PowerPoint, Excel, extra onlineopslag (OneDrive)… zowel lokaal als online.

Office 365 laat je toe het meest recente Office-pakket op 5 verschillende toestellen te installeren: op je laptop, je tablet, je PC, je smartphone …

Op school wordt Office 365 in bepaalde lessen gebruikt als ondersteuning, om documenten te delen, taken in te dienen… Inschrijvingen van sportdagen en andere activiteiten gebeurt eveneens via Office 365.

 

Wifi

Vanaf januari 2017 kan je op school gebruik maken van het draadloos netwerk.

Je ontvangt een code waarmee je op een toestel tussen 8.00 u. en 17.00 u. kan surfen op het internet. Uiteraard verlangen we van je dat je een correcte surfhouding aanneemt. Lees nog even het schoolreglement hierover na.

 

Heb je vragen of opmerkingen over ICT? Je kan hiervoor contact opnemen met ict@hhvmb.be.