Ga direct naar het menu

Heilig Hart van Maria Berlaar - Tegeltjes van geluk

Terug naar de homepagina Ga direct naar de inhoud

Tegeltjes van geluk

Wellicht wisten jullie al dat twee jaar geleden bij ons op school een keuzeseminarie geluk is opgestart voor leerlingen van 6ASO. Voor zover we weten, is dat een unicum in Vlaanderen in het secundair onderwijs!

Bij ons op school zijn we sterk in kwalitatief onderwijs, in onze hersenen zo goed mogelijk activeren en gebruiken, in kennis vergaren, inzichten opdoen en vaardigheden trainen. Niet alleen kennis vinden we belangrijk voor iedereen bij ons op school. We trekken ook voluit de kaart van ‘welzijn’.

In ons ‘keuzeseminarie geluk’ leren we leven, omgaan met de ups en downs en verrijken we ons met inzichten die ons kunnen helpen om gelukkiger door het leven te gaan.

De dagen worden stilaan langer. Binnenkort komt er weer meer leven in de natuur.

Deze periode van lentekriebels vinden we perfect voor onze ‘dagen van geluk’. De leden van ‘team geluk’ (= de leerlingen van het ‘seminarie geluk’) sprokkelden voor jullie mooie spreuken bij elkaar die doen nadenken over wat gelukkig maakt en over wat meer kwaliteit kan brengen in ieders leven, ook bij ons op school!

Omdat er dit jaar twee lesgroepen ‘geluk’ zijn, zullen jullie die tegeltjes in twee ‘golven’ zien verschijnen. De eerste golf is er nu al, vanaf 27 januari. Over twee weken, op 10 februari komen er nog een heleboel nieuwe tegeltjes bij.

Lezen jullie mee die pareltjes van wijsheid over iets wat wellicht ook jou raakt: hoe kan ik (nog) gelukkiger worden?

Veel plezier met de wijze spreuken over geluk, bijeengesprokkeld door ‘team geluk’!