Heilig Hart van Maria Berlaar - Een laptop voor elke leerling

Een laptop voor elke leerling

Wat is het project ‘Een laptop voor elke leerling’?

Vanaf het schooljaar 2020-2021 starten we met het laptopproject in onze school. Dit wil zeggen dat de leerlingen van het eerste, tweede, derde en vierde jaar zich een laptop moeten aanschaffen. De daaropvolgende schooljaren starten alle nieuwe leerlingen met een laptop zodat vanaf het schooljaar 2023-2024 elke leerling zal beschikken over een eigen laptop op school voor gebruik in de lessen én voor thuisgebruik.

Wat zijn de belangrijkste doelstellingen van het project ‘Een laptop voor elke leerling’?

• Bijdragen tot een krachtige leeromgeving die het leerproces kan ondersteunen, verrijken en personaliseren en die de lestijd verhoogt.
  • Digitale geletterdheid bij elke leerling verhogen: computervaardigheden ontwikkelen in functie van levenslang leren.
  • Gelijke onderwijskansen bieden: alle leerlingen beschikken op school en thuis over een performante laptop met software die volledig up-to-date is.

Waartoe engageert de school zich?

We investeren verder in een snel en krachtig schoolnetwerk en in de vorming van onze leerkrachten om de laptop op een optimale manier in de lessen in te zetten. We bedingen bij de leverancier de best mogelijke prijs en servicevoorwaarden. We houden ook rekening met gezinnen met meerdere kinderen op onze school en staan open voor vragen over financieringsmogelijkheden.