Ga direct naar het menu

Heilig Hart van Maria Berlaar - ONZE TROEVEN

Terug naar de homepagina Ga direct naar de inhoud

ONZE TROEVEN

School met traditie

In het hart van Berlaar, pal in de dorpskern, schitteren onze historische gebouwen. Hier richtten de Zusters van het Heilig Hart van Maria de congregatie op in 1845.

Uit overtuiging en respect voor de zusters en hun christelijke waarden doen wij er elke dag alles aan om van onze school een hechte gemeenschap te maken waarin we liefdevol en eensgezind samenwerken.

Instituut Heilig Hart van Maria, IHHvM Beraar, voor Ideeweb

Hartelijke sfeer

Hier ben jij vanaf dag één van harte welkom. Dat voel jij op de speelplaats en in de klas.
We zijn groot in omvang en hartelijk in omgang. Op onze school ben jij geen nummer.
Bij ons kent iedereen iedereen.

Echte leerschool

Wij bieden ál onze leerlingen optimale leer- en ontwikkelingskansen.
Wie van wetenschap, wiskunde en technologie houdt, stemt af op STEM.
In de eerste graad A-stroom kan je naast STEM ook voor de opties Latijn, Taal en maatschappij én Maatschappij en welzijn A kiezen. Dé voorbereiding op een van onze vele studierichtingen in de eerste en de tweede graad.

Ben je meer een doener dan een denker? Ontwikkel je talent dan in de studierichting zorg en welzijn. Heilig Hart van Maria Berlaar is daar de perfecte leerschool voor!

Instituut Heilig Hart van Maria, IHHvMBeraar, voor Ideeweb

Eigentijdse katholieke school

Als eigentijdse katholieke school verruimen we jouw blik op de wereld. We leren je verder kijken dan je neus lang is, verantwoordelijkheid opnemen en grenzen verleggen.

We volgen het opvoedingsproject “Hart van God op aarde zijn” van de Zusters van het Heilig Hart van Maria. Deze boodschap vertalen we elke dag weer naar onze leerlingen door zorg voor elkaar te dragen en respect op te brengen voor onszelf, de medemens en de wereld.

Sterke begeleiding

Onze school maakt er een punt van om jou op alle vlakken te begeleiden. Dankzij onze studiekeuzebegeleiding maak jij vanaf de eerste graad tot het hoger onderwijs de juiste keuzes. Op de studiebegeleiders kan je rekenen om bij te benen in een vak. Bij de leerlingbegeleiders kan je altijd aankloppen op momenten dat het even wat minder goed met je gaat. In een school die leeft, leven we met je mee en zoeken we samen naar oplossingen.

Instituut Heilig Hart van Maria, IHHvMBeraar, voor Ideeweb

Iedereen participeert

In Heilig Hart van Maria Berlaar is iedereen mee verantwoordelijk voor het fijne schoolklimaat. Participatie en inspraak staan hoog op de schoolagenda.
We houden van mondige leerlingen die bruisen van ideeën – misschien is de leerlingenraad wel spek voor je bek?

Belangrijke beslissingen die met jou te maken hebben, bespreken we samen met jou en je ouders op de leerling- en oudercontacten. Verdere communicatie verloopt via Smartschool, de schoolagenda, …

Vertel je ouders dat ze steeds bij ons mogen binnenlopen met vragen, opmerkingen en suggesties. Ouders die graag meewerken aan het schoolbeleid, nodigen we uit om lid te worden van de ouderraad.