Ga direct naar het menu

Heilig Hart van Maria Berlaar - Maatschappij en welzijn

Terug naar de homepagina Ga direct naar de inhoud

Maatschappij en welzijn Derde jaar** Dubbele finaliteit

MAATSCHAPPIJ EN WELZIJN

Heb je interesse in communicatie, gezondheid en mensen en samenleving? Die unieke combinatie van leerinhouden en sociale vaardigheden vind je in deze studierichting. Daarnaast wil je ook vooral dingen doen: je houdt ervan om de geleerde theorieën in de praktijk om te zetten.

Wie ben jij?

Je bent sociaal en communicatief sterk.  Je loopt warm voor maatschappelijke vakken waarin je binnen concrete contexten de leerinhouden aangeboden krijgt.

Je verdiept je wetenschappelijk-theoretisch in gezondheidsbevordering, ontwikkelingspsychologie, pedagogisch handelen, communicatie, de mens en zijn plaats in de samenleving en fysiologie en anatomie. Je kijkt vanuit een theoretische benadering naar de mens en samenleving, zorgverlening en begeleiding. Dit alles vormt de basis om praktisch aan de slag gaan en in een gezinscontext zorg en begeleidingsactiviteiten uit te voeren.

Vind je denken én doen de max? Dan is deze richting met een dubbele finaliteit die je voorbereidt op hoger onderwijs óf de arbeidsmarkt op je lijf geschreven!

 

MAATSCHAPPIJ EN WELZIJN

3de – 4de
aardrijkskunde 1 – 1
artistieke vorming 0 – 1
Engels 2 – 2
Frans 2 – 2
geschiedenis 1 – 1
godsdienst 2 – 2
ICT 1 – 0
lichamelijke opvoeding 2 – 2
maatschappij en welzijn 11 – 13
mens en samenleving 1 – 0
natuurwetenschappen 2 – 1
Nederlands 4 – 4
wiskunde 3 – 3

 

Maatschappij en welzijn

Ga terug naar de tabel