Algemene info

Leerlingen aan het woord

‘Wat vind jij leuk aan onze school?’ Deze vraag stelden we aan onze leerlingen. Benieuwd naar hun antwoord?

Onze leerlingenraad

Onze leerlingenraad zorgt ervoor dat leerlingen zich thuis voelen op school. Niet alleen organiseren ze evenementen, ze zijn ook een adviesorgaan en overleggen regelmatig met directie en leerkrachten. Oudvoorzitter Emma licht toe.

Ouderraad

De ouderraad bestaat uit ouders van leerlingen van onze school. Zij zetten zich in voor de belangen van de leerlingen. Met hun projecten ondersteunen ze de schoolwerking. De ouderraad organiseert bv. de schoolquiz. Ze zorgden ook voor een leidingwaterkoeler op onze speelplaats en in onze refter. Elk jaar sponsoren zij het welkomstgeschenk van onze eerstejaars. Wil je graag meer weten over hun werking? Of hun team versterken? Je kan hen contacteren op ouderraad@hhvmb.be.

Een gewone schooldag

De lesdag start om 8.25 u. en eindigt om 15.40 u./16.30 u.. Je kan op school blijven studeren tot 16.30 u.. Op woensdag eindigt de schooldag om 11.55 u.. In de voor-en namiddag onderbreken we de lessen met 15 minuten pauze. De middagpauze duurt iets langer, 55 minuten.

Laptopproject

In het schooljaar 2020-2021 ging het laptopproject ‘Een laptop voor elke leerling’ van start in onze school. Het antwoord op vragen zoals ‘Wat is de kostprijs van de laptop?’, ‘Wat als ik meerdere kinderen op school heb?’ en ‘Wat als er een probleem is met de laptop’, vind je hier terug.

Bereikbaarheid

Naast de fiets en auto is onze school ook bereikbaar met het openbaar vervoer of schoolbus.

  • Lijnbus: Antwerpen-Heist o/d Berg, Lier-Koningshooikt-Berlaar-Heikant-Berlaar (www.delijn.be)
  • Belbus: regio Berlaar – Heist o/d Berg (www.delijn.be)
  • Trein: Antwerpen-Heist o/d Berg-Aarschot (www.nmbs.be)
  • Schoolbus: Berlaar-Wiekevorst-Herenthout-Bevel-Nijlen-Kessel

Eigentijdse katholieke school

Als eigentijdse katholieke school verruimen we jouw blik op de wereld. We leren je verder kijken dan je neus lang is, verantwoordelijkheid opnemen en grenzen verleggen.

We volgen het opvoedingsproject “Hart van God op aarde zijn” van de Zusters van het Heilig Hart van Maria. Deze boodschap vertalen we elke dag weer naar onze leerlingen door zorg voor elkaar te dragen en respect op te brengen voor onszelf, de medemens en de wereld.

In ons eigen opvoedingsproject staat hartelijkheid, respect, verantwoordelijkheid, relatiebekwaamheid en kennis centraal.

In ons schoolreglement staat ons opvoedingsproject uitgeschreven. Je vindt er ook o.a. afspraken over afwezigheden, begeleiding bij je studies en een aantal leefregels. In het derde deel vind je nog heel wat nuttige informatie over diverse onderwerpen zoals schoolverzekering en kom je te weten wie ons schoolbestuur is.

Infogids 1ste graad

Hier lees je alles over de verschillende studieopties van het Heilig Hart van Maria Berlaar. Je ontdekt hier ook waarin onze school het verschil maakt. Het HHvMB is een school die leeft. Neem zeker een kijkje op onze Facebookpagina om de sfeer op te snuiven.

AED op onze school!

De vzw  Heartsaver wil meer dan 10.000 extra HARTstarters (AED’s) installeren die 24 uur per dag toegankelijk zijn voor het publiek.

Een AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. Iedereen mag een AED gebruiken.

De vzw wil samenwerken met gemeenten, scholen, sportfederaties, apotheken en bedrijven om de openbaar toegankelijke defibrillatoren te installeren.

vzw Heartsaver zal in samenwerking met  Heilig Hart van Maria Berlaar een HARTstarter BUITEN aan de school plaatsen zodat deze in geval van nood 24/7 beschikbaar is voor iedereen.

Dankzij dit fundraising initiatief wordt ook onze schoolomgeving HARTveilig, vermits de HARTstarter binnen de twee minuten wandelen van onze school bereikbaar zal zijn.

Heilig Hart van Maria Berlaar stapt graag mee in dit levensbelangrijk project.