Wetenschappen (STEM) en wiskunde – 3de graad (ASO)

Info

Je bent iemand die graag doordenkt op de dingen. Van het oplossen van wiskundige vraagstukken tot het opstellen van wetenschappelijke experimenten.

Info 3de graad

Na de 2de graad voel je dat er een echte wiskundige wetenschapper of wetenschappelijke wiskundige in jou schuilt. Je bent niet alleen verwonderd door fenomenen en processen in de natuur. Je wil deze complexe verschijnselen ook kunnen verklaren en becijferen. Je kan je vastbijten in 6 of 8 uur wiskunde.

Leerlingen aan het woord

Enthousiaste leerlingen aan het woord over de component Wetenschappen en over waarom wetenschappen meer is dan enkel proefjes doen in een witte labojas. Nieuwsgierig? Klik dan hier voor meer info.

Leerkrachten aan het woord

Leerkrachten aan het woord over het vak programmeren. Welke onderdelen komen er aan bod van 1 tot 6? Klik hier voor meer info.

Wiskunde in de 3de graad.

In de 3de graad kan je een component Wiskunde kiezen (6 u of 8u). Wil je even mee ‘out of the box’ denken? Wil je het verschil kennen tussen 6u en 8u wiskunde? Klik hier en denk mee.

Olympiades in de kijker!

Een overzicht van de olympiades en wedstrijden waaraan onze leerlingen deelnemen. De voorbije jaren werden er al heel wat knappe prestaties neergezet! Klik hier voor een overzicht.