Heilig Hart van Maria Berlaar - Onze visie: leven doet leren

Onze visie: leven doet leren

Heilig Hart van Maria Berlaar is een echte leerschool. Wat je hier leert en beleeft, blijft je een leven lang bij. Wij vertalen christelijke waarden naar een eigentijds, hartelijk en participatief opvoedingsproject in ASO, BSO en TSO. Want een school die leeft, daar leer je van.

Instituut Heilig Hart van Maria, IHHvM Beraar, voor Ideeweb

Vakkennis en levenswijsheid

Als school willen we uiteraard dat je de leerstof beheerst en toepast. Maar we willen je ook bewondering en verwondering laten voelen over mooie, alledaagse dingen. We stimuleren je om leergierig te zijn. Om je grenzen te leren kennen, en ze eventueel te verleggen. In Heilig Hart van Maria Berlaar leer je kritisch zijn over de maatschappij, de media, anderen… en jezelf.

Vrij maar georganiseerd

In deze bruisende school krijg je de vrijheid om jezelf te leren kennen, je talenten en schitterpunten te ontplooien én verantwoordelijkheid op te nemen. Persoonlijke vrijheid en verantwoordelijkheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Regels en omgangsvormen zijn er om na te leven. En het is jouw verantwoordelijkheid om voor jezelf te zorgen en plichtsbewust te werken.

Wij zorgen voor een goed georganiseerde en gestructureerde omgeving waarin jij naar hartelust mag groeien.

Hartelijk en respectvol

We willen anderen een warm hart toedragen. We vertrouwen erop dat je beleefd bent, spontaan helpt en handelt met goede bedoelingen.

Op deze school waarderen we de eigenheid van anderen. Zonder de eigen ‘waarde’ weg te cijferen en/of te veranderen, en zonder te veroordelen. Respect is voor ons ook zorg dragen voor de infrastructuur en voor bezittingen van anderen.

Leerlinge in aardrijkskundelokaal

Relatiebekwame leerlingen

Onder relatiebekwaamheid verstaan we open en communicatief omgaan met de medemens. Daarvoor heb je luisterbereidheid, een gezonde dosis humor, geduld en fantasie nodig. We moedigen elkaar aan, geloven in elkaar en aanvaarden dat niet alles lukt.

Onze hedendaagse visie op leren en leven bouwt verder op onze jarenlange traditie.